Sant’Antonino

Sant’Antonino is een prachtig plaatsje gelegen op een hoge, granieten rots in het departement Haute-Corse. Sant’Antonino staat bekend om haar schoonheid en behoort dan ook tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk.Sant'Antonino

Geschiedenis van Sant’Antonino

Sant’Antonino werd gesticht in de negende eeuw na Christus. Het eiland Corsica had in deze periode te maken met invallen van Moorse piraten. Daarom werd er voor gekozen om het plaatsje te stichten bovenop een hoge rots, om haar inwoners zo te beschermen tegen de invallen. In de elfde eeuw na Christus werd de kerk gebouwd. Hierdoor kwamen er steeds meer mensen op de rots te wonen,waardoor het dorpje een periode van groei door maakte. Het gebied waar Sant’Antonino in ligt, was eigendom van de heren van Pino, een belangrijke familie uit de republiek van Pisa. Toen er onenigheid ontstond tussen de heersers over dit gebied, werden er verdedigingswerken gebouwd om het plaatsje te beschermen tegen het geweld. Zo werd er onder meer een kasteel gebouwd. Het plaatsje wist deze rumoerige periode echter goed door te komen, waardoor Sant’Antonino tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsjes op het eiland Corsica.

Sant’Antonino vandaag de dag

Hoewel er op het eiland Corsica vele mooie dorpjes zijn te vinden, zijn de kenners het er over eens dat het plaatsje Sant’Antonino zonder twijfel tot de allermooiste dorpjes behoort. Doordat dit plaatsje de tand des tijds goed heeft weten te doorstaan, vindt u in dit plaatsje vele prachtige oude gebouwen en oude, smalle straatjes. Een van de mooiste bezienswaardigheden in het plaatsje bevindt zich aan de rand van het dorp en dat is de kerk van Sant’Antonino. De kerk dateert uit de elfde eeuw na Christus. In de kerk zijn verschillende schilderijen uit de achttiende eeuw na Christus te bewonderen. Wanneer u dit prachtige plaatsje bezoekt, dient u er rekening mee te houden dat het plaatsje zelf niet toegankelijk is voor auto’s. U dient uw auto te parkeren op een parkeerplaats buiten het dorp. Tot slot zijn er in het dorpje nog enkele restaurantjes te vinden, waar u kunt genieten van een verkoelend drankje tijdens de warme zomerdagen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt op Corsica, is een bezoek aan dit prachtige plaatsje absoluut de moeite waard.
Sant'Antonino

Sant’Antonino bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: