Vescovato

Vescovato is een plaatsje gelegen in het departement Haute-Corse, in het noord-oosten van Corsica. De geschiedenis van het plaatsje gaat terug tot de dertiende eeuw na Christus. Vescovato

Geschiedenis van Vescovato

Er zijn verschillende aanwijzingen dat het gebied rondom het plaatsje al sinds de oudheid bewoond moet zijn geweest. Een van deze aanwijzingen is de aanwezigheid van de oude Romeinse kolonie Mariana in de nabije omgeving. In de middeleeuwen werd de kustlijn van Corsica geteisterd door aanvallen van piraten en door malaria. Dit had als gevolg dat de bevolking van de Corsicaanse kust naar het binnenland vluchtte. Zo ontstonden er verschillende plaatsjes in het binnenland, waaronder Vescovato. Het dorpje werd gebouwd rondom een oude kerk in de heuvels. Vanaf deze locatie zou men vanwege het uitzicht aanvallen van piraten tijdig op kunnen merken, wat de bewoners in geval van nood tijd gaf om te vluchtten. Ondanks het feit dat het plaatsje vanwege haar strategische ligging grotendeels behoed werd voor aanvallen van piraten, kreeg het plaatsje door de eeuwen heen alsnog te maken met vele tegenslagen. Zo werd het plaatsje in het jaar 1528 na Christus getroffen door de Pest, die vele slachtoffers maakte onder de burgerbevolking. Aan het eind van de zestiende eeuw werd het plaatsje ook nog eens getroffen door een grootschalige hongernood. Ondanks deze tegenslagen zou Vescovato toch uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Vescovato vandaag de dag

Vandaag de dag kan Vescovato met recht een van de mooiste plaatsjes op Corsica genoemd worden. Hoewel het plaatsje wellicht wat minder bekend is als andere plaatsjes op Corsica, zoals Bonifacio, Calvi en Corte, is Vescovato een leuk plaatsje om eens te bezoeken. In het plaatsje zijn vele oude gebouwen te bewonderen, alsmede prachtige smalle straatjes. Wanneer u het plaatsje bezoekt, is een bezoekje aan de oude kerk, San Martinu genaamd, absoluut aan te bevelen. Deze kerk werd gebouwd op de locatie van de middeleeuwse kapel, om welke het plaatsje tot stand is gekomen. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje is aboluut de moeite waard.
Vescovato

Vescovato bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Corse ook interessant: