Zonza

Zonza is een plaatsje gelegen in het departement Corse-du-Sud, op het eiland Corsica. Het plaatsje is bekend vanwege de vele prachtige wandelroutes die in de nabije omgeving liggen, en geldt dan ook als ideale vakantiebestemming voor een actieve vakantie op Corsica.Zonza

Geschiedenis van Zonza

Uit verschillende archeologische onderzoeken op meerdere locaties op Corsica is gebleken dat Corsica al vroeg in de historie bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer sporen gevonden die er op duiden dat Corsica al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest, getuige ook de vele menhirs en dolmens die op verschillende locaties op het eiland gevonden kunnen worden, zoals bijvoorbeeld op de archeologische locaties van Cucuruzzu en Filitosa. De historie van dit plaatsje gaat echter niet zo ver terug. De daadwerkelijke geschiedenis van dit plaatsje begint eigenlijk pas in de middeleeuwen, met haar stichting. Dankzij haar ligging in het binnenland, heeft het plaatsje, in tegenstelling tot de plaatsen aan de kustlijn van Corsica, geen last gehad van invallen van piraten. Waar de inwoners van de verschillende kustplaatsen door de jaren heen gedwongen werden om te vluchten naar het binnenland, bleef de inwoners van Zonza een dergelijk lot bespaard. Mede vanwege haar ligging in het berglandschap van Corsica, is het plaatsje nooit echt uitgegroeid tot een belangrijke plaats, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de plaats Corte.

Zonza vandaag de dag

Vandaag de dag is Zonza waarschijnlijk niet het eerste plaatsje dat in u opkomt wanneer u denkt aan plaatsjes op Corsica. Het plaatsje is dan ook veel minder bekend dan andere plaatsen als Corte, Ajaccio, Bastia en Bonifacio. Wanneer u echter op zoek bent naar een geschikte uitvalsbasis voor een actieve vakantie op Corsica, is Zonza een nagenoeg perfecte keuze. Zo zijn in de nabije omgeving van het bergplaatsje zijn vele wandelroutes uitgezet. Voor zowel de fanatieke wandelaars als de natuurliefhebbers onder ons is Zonza dan ook een prima vakantiebestemming.
Zonza

Zonza bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje in het binnenland van Corsica zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corse-du-Sud ook interessant: