Bas-Rhin

Bas-Rhin is een van de twee departementen van de regio Elzas.Bas-Rhin Het andere departement is Haut-Rhin. Bas-Rhin ligt in het noordelijke deel van de Elzas en grenst aan de departementen Haut-Rhin in het zuiden, aan de departementen Vosges en Meurthe-et-Mosselle in het zuidwesten, aan Mosselle in het westen en aan Duitsland in het noorden en oosten. Dit gebied staat bekend om zijn vele prachtige plaatsjes en indrukwekkende kastelen en is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een onvergetelijke vakantie!

Geschiedenis van Bas-Rhin

Evenals het departement Haut-Rhin kent ook het departement Bas-Rhin een rijke geschiedenis. Na de val van het Romeinse Rijk trokken de Alemannen de rivier de Rijn over en vestigden zij zich in dit gebied. Als gevolg van de Frans-Duitse oorlog kwam het gebied in handen van het Duitse Keizerrijk. Na de Eerste Wereldoorlog kwam de streek echter weer in Franse handen, als direct gevolg van het Verdrag van Versailles. Ondanks het rumoerige verleden van deze streek zijn de sporen uit het verleden door de eeuwen heen zeer goed bewaard gebleven.

Bas-Rhin vandaag de dag

Vandaag de dag is er in het departement Bas-Rhin veel te zien en te beleven. Er is zo veel te doen dat u hier gerust enkele weken door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo is een bezoekje aan de indrukwekkende kathedraal van Straatsburg de moeite waard om te bezoeken. Deze mooie kathedraal is in zijn geheel gebouwd van zandsteen. Een uitstapje naar het mooie Château Haut-Kœnigsbourg is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Dit kasteel ligt op een rotskam van de oostelijke Vogezen en kijkt uit over het prachtige Rijndal!

Bas-Rhin bezoeken?

Wilt u dit prachtige departement in het noorden van de regio Elzas zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in deze streek!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: