Bezienswaardigheden in Elzas

De regio Elzas ligt in het uiterste noordoosten van Frankrijk en is een enorm veelzijdige vakantiebestemming. Bezienswaardigheden in ElzasDeze regio kent een rijke geschiedenis, wat onder meer terug te zien is in het grote aantal mooie kastelen. De regio Elzas bestaat uit de departementen Bas-Rhin en Haut-Rhin. Op deze pagina zijn de mooiste bezienswaardigheden in Elzas per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de mooiste bezienswaardigheden in Elzas vinden!

Bezienswaardigheden in Bas-Rhin

Het departement Bas-Rhin ligt in het noorden van de regio Elzas. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie gebied kunt u onder meer de indrukwekkende kastelen Château de Fleckenstein en kasteel Haut-Kœnigsbourg bezoeken. Beide kastelen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Een bezoekje aan deze kastelen is leuk voor het hele gezin. Ook kunt u in het departement Bas-Rhin genieten van de prachtige natuur. Zo zijn er talloze mooie wandelroutes en fietsroutes aan de hand van welke u dit mooie gebied kunt verkennen. Deze streek is dan ook een prima vakantiebestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers!

Bezienswaardigheden in Haut-Rhin

Het departement Haut-Rhin staat bekend om zijn prachtige kastelen, zijn prachtige natuur en de vele mooie plaatsen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek kunt u onder meer het Château du Hohlandsbourg bezoeken. Dit kasteel staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de regio Elzas. Ook de berg Hartmannswillerkopf, ook wel bekend onder de naam Vieil Armand, is een bezoekje waard.  Op- en rondom deze berg werd tijdens de Eerste Wereldoorlog zeer zwaar gevochten. In het departement Haut-Rhin is zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust enkele weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Deze streek is dan ook een ideale vakantiebestemming!