Château de Fleckenstein

Château de Fleckenstein is een kasteelruïne bij het plaatsje Lembach in het departement Bas-Rhin.Château de Fleckenstein Het kasteel ligt op een zandstenen rots, op ongeveer 330 meter hoogte. Ondanks het feit dat dit kasteel vervallen is tot een ruïne is een bezoekje aan dit kasteel leuk voor jong en oud.

Geschiedenis van Château de Fleckenstein

De geschiedenis van Château de Fleckenstein begint in de twaalfde eeuw na Christus, toen het werd gebouwd door de adellijke familie Fleckenstein. Door de eeuwen heen is dit kasteel meerdere malen gerenoveerd en versterkt. Tijdens de Dertigjarige Oorlog in de zeventiende eeuw werd het kasteel gebruikt als schuilplaats voor de lokale bevolking. Later in de zeventiende eeuw werd het kasteel in opdracht van Koning Lodewijk XIV van Frankrijk vernietigd door de soldaten van generaal Melac. De ruine van het kasteel bleef in handen van de familie Fleckenstein, totdat de laatste erfgenaam van deze familie in het jaar 1720 kwam te overlijden. In het jaar 1898 werden de overblijfselen van het kasteel tot historisch monument uitgeroepen. Nadat de ruïne in 1919 in handen van de Franse staat kwam, werd het kasteel deels hersteld.

Château de Fleckenstein vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag zijn de ruïnes van Château de Fleckenstein te bezoeken voor geïnteresseerden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Bas-Rhin of elders in de regio Elzas, is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Wanneer u het kasteel bezoekt kunt u de ruïne op eigen gelegenheid verkennen, of deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan Château de Fleckenstein is leuk voor het hele gezin!

Château de Fleckenstein bezoeken?

Wilt u deze mooie kasteelruïne in het departement Bas-Rhin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: