Château de Hohbarr

Château de Hohbarr is een mooie kasteelruïne bij het plaatsje Saverne in de regio Elzas. Dit kasteel kent een turbulente geschiedenis maar staat tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Bas-Rhin.

Geschiedenis van Château de Hohbarr

Al vroeg wist men de hoge rots bij de plaats Saverne op zijn strategische waarde te schatten. Toch duurde het tot omstreeks 1100 na Christus voordat men begon met de bouw van een kasteel op deze plek. Vanaf de 460 meter hoge rots had men een goed uitzicht over de vallei van de rivier Zorn en de vlaktes van de Elzas. Na de bouw van het kasteel werd het meerdere malen uitgebreid en versterkt in opdracht van de bisschoppen van Straatsburg. Als gevolg van de Vrede van Westfalen, waarmee er een einde kwam aan de Dertigjarige Oorlog, werd het kasteel deels ontmanteld. Vanaf het begin van de achttiende eeuw werd het kasteel echter weer in gebruik genomen. Aan het einde van de achttiende eeuw, rond het jaar 1770, werd het kasteel echter verlaten. Als gevolg hiervan raakte het kasteel in verval.

Château de Hohbarr vandaag de dag

Ondanks het feit dat het ooit zo imposante kasteel vandaag de dag is vervallen tot een ruïne, is een bezoekje aan deze locatie absoluut de moeite waard. Een aanzienlijk deel van de oorspronkelijke muren heeft de tand des tijds weten te doorstaan. Een bezoekje aan deze kasteelruïne geeft dan ook een goed beeld van hoe dit kasteel er in zijn hoogtijdagen uit moet hebben gezien. Een bezoekje aan deze mooie kasteelruïne is leuk en interessant voor het hele gezin. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uur de tijd nemen!

Château de Hohbarr bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kasteelruïne bij de plaats Saverne in het departement Bas-Rhin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: