Château de Kaysersberg

Château de Kaysersberg is een mooi kasteel en ligt bij het gelijknamige plaatsje in het departement Haut-Rhin in de regio Elzas. Het kasteel kent een rijke geschiedenis. Vanuit dit mooie kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje Kaysersberg!

Geschiedenis van Château de Kaysersberg

Rond het jaar 1220 begon men met de bouw van het kasteel op een heuvel bij het plaatsje Kaysersberg. Deze locatie was strategisch gezien van groot belang. Vanaf de heuvel had men namelijk een goed uitzicht over een van de belangrijkste routes door de Vogezen. Het kasteel speelde dan ook een belangrijke rol in de oorlog tussen het Heilige Roomse Rijk en de hertogen van Lorraine. Door de eeuwen heen is het kasteel meerdere malen versterkt. Zo werd het kasteel in de vijftiende eeuw uitgebreid zodat het aanvallen met kanonnen kon weerstaan. Aan het einde van de zestiende eeuw werd het kasteel verlaten, doordat het zijn strategische waarde had verloren. Château de Kaysersberg raakte dan ook in verval. Delen van het kasteel, waaronder de donjon, zijn door de eeuwen heen echter goed bewaard gebleven.

Château de Kaysersberg vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan château de Kaysersberg meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haut-Rhin. Het kasteel ligt op een prachtige, idyllische locatie, tussen de wijngaarden met een mooi uitzicht over het plaatsje Kaysersberg. De donjon van dit kasteel is goed bewaard gebleven en staat dan ook bekend als een van de oudste ronde donjons in de regio Elzas. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uurtjes de tijd nemen. Een bezoekje aan het plaatsje Kaysersberg is niet compleet zonder ook het mooie kasteel bezocht te hebben!

Château de Kaysersberg bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel bij het plaatsje Kaysersberg in het departement Haut-Rhin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: