Château de Saint-Ulrich

Het Château de Saint-Ulrich is een van de drie kastelen bij de plaats Ribeauvillé in het departement Haut-Rhin in de regio Elzas.château de saint-ulrich Het kasteel ligt op een hoogte van 528 meter. Dit indrukwekkende kasteel is aangemerkt als historisch monument en is meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis van Château de Saint-Ulrich

Dit kasteel heeft zijn naam te danken aan de kapel die zich in het kasteel bevind, die vernoemd is naar de heilige Ulrich van Augsburg. Vanaf de elfde eeuw tot aan de zestiende eeuw na Christus was het kasteel eigendom van de heren van Ribeaupierre. Tijdens deze periode wist het kasteel twee belegeringen te weerstaan. Zo werd het kasteel in het jaar 1287 belegerd door soldaten van Rudolf IV van Habsburg, maar wisten de verdedigers stand te houden. Ook enkele jaren later, toen het kasteel belegerd werd door de soldaten van Adolf van Nassau, bleef het kasteel in handen van zijn verdedigers. In de zestiende eeuw verloor het kasteel zijn strategische waarde. De familie Ribeaupierre verliet het kasteel voor een renaissancegebouw in Ribeauvillé. Hierdoor raakte het kasteel in verval. Tijdens de Dertigjarige Oorlog werd het kasteel nog verder verwoest.

Château de Saint-Ulrich vandaag de dag

Ondanks de turbulente geschiedenis van dit kasteel, zijn delen van het kasteel tot op de dag van vandaag nog te bezoeken. Een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haut-Rhin. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving!

Château de Saint-Ulrich bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Haut-Rhin met zijn rijke geschiedenis zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: