Château du Hohlandsbourg

Château du Hohlandsbourg is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Wintzenheim, vlak bij de grotere plaats Colmar.Château du Hohlandsbourg Hoewel het kasteel deels vervallen is, staat dit kasteel bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Haut-Rhin.

Geschiedenis van Château du Hohlandsbourg

De geschiedenis van Château du Hohlandsbourg begint in het jaar 1279. In opdracht van Siegfried de Gundolsheim, provoost van Colmar, begon men in dit jaar met de bouw van een kasteel. Als locatie voor het kasteel werd gekozen voor een hoge rots. Vanaf deze rots kon men de vijand al ver aan zien komen. Het kasteel diende ter verdediging van de stad Colmar, die even verderop gelegen was. Door de eeuwen heen wisselde het kasteel meerdere malen van eigenaar. Het kasteel werd steeds verder uitgebreid en in de zestiende eeuw was Château du Hohlandsbourg een van de belangrijkste kastelen in dit gebied. Toen de Elzas aan het einde van de Dertigjarige Oorlog deel uit ging maken van Frankrijk, verloor het kasteel zijn strategische waarde. Als gevolg hiervan werd het kasteel grotendeels ontmanteld. Desondanks zijn de fundamenten van het kasteel tot op de dag van vandaag goed bewaard gebleven.

Château du Hohlandsbourg vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Elzas. Een bezoekje aan dit kasteel is leuk voor jong en oud. Het kasteel is deels gerestaureerd, waardoor een bezoekje aan dit kasteel een goede indruk geeft hoe belangrijk het door de eeuwen heen geweest is. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Zo kunt u onder meer een tentoonstelling bezoeken waar u alles te weten komt over hoe men dit kasteel gerenoveerd heeft. Tot slot kunt u vanuit het kasteel ook genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving!
Château du Hohlandsbourg

Château du Hohlandsbourg bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Haut-Rhin zelf bezoeken en ervaren waarom dit kasteel tot de mooiste bezienswaardigheden in de Elzas behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk