Fort Schoenenbourg

Fort Schoenenbourg is een indrukwekkend fort dat deel uit maakte van de bekende Franse Maginotlinie. Het fort ligt bij het plaatsje Hunspach in het departement Bas-Rhin, in de regio Elzas. Dit fort is opengesteld voor bezoekers en zeer interessant om te bezoeken.

Geschiedenis van Fort Schoenenbourg

De Maginotlinie werd tussen 1930 en 1938 aangelegd op de grens van Frankrijk met België, Luxemburg en Duitsland. De aanleiding hiervoor was de Frans-Duitse oorlog van 1870. Hierbij had Frankrijk de Elzas en een deel van de regio Lorraine verloren aan Duitsland. Toen beide gebieden na de Eerste Wereldoorlog weer bij Frankrijk werden gevoegd, waren de bestaande verdedigingswerken verouderd. Bovendien had Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog zo veel soldaten verloren dat de grenzen niet voldoende verdedigd konden worden zonder extra maatregelen. Hoewel de Maginotlinie en ook Fort Schoenenbourg als niet te veroveren werd beschouwd door de Fransen, vielen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog Frankrijk binnen via de Ardennen, waarmee zij de Maginotlinie omzeilden. Na de Tweede Wereldoorlog verloor Fort Schoenenbourg zijn strategische waarde. Men besloot om het fort te behouden en open te stellen voor bezoekers.

Fort Schoenenbourg vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Bas-Rhin, of elders in de regio Elzas. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u alles te weten komen over de interessante geschiedenis van dit fort. Ook kunt u de talloze ruimtes van dit grote complex bezichtigen. Een bezoekje aan dit fort is een hele interessante ervaring voor jong en oud!
Fort Schoenenbourg

Fort Schoenenbourg bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort in het departement Bas-Rhin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: