Kasteel Haut-Kœnigsbourg

Kasteel Haut-Kœnigsbourg is een indrukwekkend kasteel dat bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden in de regio Elzas. Het kasteel ligt nagenoeg op de grens van de departementen Bas-Rhin en Haut-Rhin en ligt op een hoge rotskam, ongeveer 755 meter boven het Rijndal.

Geschiedenis van Kasteel Haut-Kœnigsbourg

De hoge rotskam waar het kasteel op ligt werd al vroeg in de geschiedenis als zeer belangrijk beschouwd. Vanaf deze hoge rots had men een goed uitzicht over de omgeving en kon men de vijand al van ver aan zien komen. Het is niet exact bekend wanneer het eerste kasteel op deze rots gebouwd werd. Uit een historisch document uit het jaar 1147 is gebleken dat er destijds al sprake was van een kasteel op deze locatie. Protestantse soldaten belegerden dit kasteel in de zeventiende eeuw, tijdens de Dertigjarige Oorlog. Na een belegering van 52 dagen werd het kasteel platgebrand en geplunderd. Pas aan het einde van de negentiende eeuw werd deze ruïne weer opgebouwd in opdracht van de Duitse keizer Wilhelm II. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het kasteel en de Elzas in handen van Frankrijk en werd het kasteel tot historisch monument uitgeroepen.

Kasteel Haut-Kœnigsbourg vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel Haut-Kœnigsbourg bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Bas-Rhin. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze omgeving is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel dan ook absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een middagje de tijd nemen. U kunt deelnemen aan een rondleiding, waarbij een deskundige gids u alles vertelt over de geschiedenis van dit kasteel. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u tot slot genieten van een prachtig uitzicht vanuit het kasteel!
Kasteel Haut-Kœnigsbourg

Kasteel Haut-Kœnigsbourg bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Bas-Rhin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: