Kathedraal van Straatsburg

De kathedraal van Straatsburg, de stad die in het Frans bekend staat als Strasbourg, is een zeer indrukwekkend bouwwerk in het centrum van de stad. Deze kathedraal staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden die in de regio Elzas te vinden zijn.

Geschiedenis van de kathedraal van Straatsburg

De Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg kent een rijke geschiedenis. Men begon in het jaar 1176 met de bouw van de kathedraal. De bouw van dit bouwwerk duurde maar liefst 263 jaar. De bouw verliep dan ook niet zonder problemen. Zo werd het gebouw in 1289 en 1298 geteisterd oor respectievelijke een aardbeving en een uitslaande brand. Later, in het jaar 1374, werden de bouwwerkzaamheden wederom opgeschort, dit keer als gevolg van de pest. Pas in 1439 werd de bouw van de kathedraal afgerond. Ook later in de geschiedenis kreeg de kathedraal te maken met de nodige tegenslagen. Zo liep de kathedraal van Straatsburg tijdens zowel de zeventiende- als de achttiende eeuw zware schade op als gevolg van Pruisische artilleriebeschietingen. Tijdens de Franse Revolutie werden nog eens honderden beelden in de kathedraal vernietigd.
Ondanks zijn turbulente geschiedenis is deze indrukwekkende kathedraal door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

De kathedraal van Straatsburg vandaag de dag

Vandaag de dag staat de kathedraal van Straatsburg bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het departement Bas-Rhin. Brengt u uw vakantie door in dit departement, of elders in de regio Elzas? Dan is een bezoekje aan deze mooie kathedraal absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit indrukwekkende bouwwerk kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Uw bezoek aan de kathedraal is bovendien uitstekend te combineren met een wandeling door de mooie binnenstad van Strasbourg!

De kathedraal van Straatsburg bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende kathedraal in de mooie stad Strasbourg in het departement Bas-Rhin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: