Le Grand Ballon

Le Grand Ballon is een berg van 1424 meter hoog en is daarmee de hoogste berg in de Vogezen.Le Grand Ballon Deze indrukwekkende berg ligt in het natuurpark Ballons des Vosges, in het departement Haut-Rhin in de Elzas. Deze berg staat bekend als een van de meest geliefde bestemmingen in dit gedeelte van Frankrijk. Vanaf de top van de berg kunt u bij goed weer genieten van een adembenemend mooi uitzicht. Zo kunt u onder meer de Mont Blanc in de verte zien liggen. In de laatste jaren heeft de beklimming van Col du Grand Ballon meerdere malen deel uitgemaakt van de route van de Tour de France.

Geschiedenis van Le Grand Ballon

Al vroeg in de geschiedenis stond Le Grand Ballon bekend om het indrukwekkende uitzicht vanaf de top. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er zwaar gevochten in de omgeving van deze berg. In 1927 werd er op de top van de berg een monument opgericht voor de Alpine Chasseurs: een Franse infanteriedivisie die sinds 1888 bestaat en gespecialiseerd is in gevechten in bergachtige omgevingen. In 1997 bouwde men een radar op de top van de berg. Dit gebouw is ontworpen door de Franse architect Claude Vasconi. In 1969 deed de Tour de France voor het eerst de Col du Grand Ballon aan. Sindsdien is de beklimming van deze berg meerdere malen opgenomen in het routeprofiel van de Tour de France. Mede hierdoor is Le Grand Ballon door de jaren heen steeds bekender geworden bij het grote publiek.

Le Grand Ballon vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Haut-Rhin? Dan is een uitstapje naar deze indrukwekkende berg absoluut de moeite waard. Zo kunt u op- en rondom deze mooie berg genieten van de prachtige natuur. Er zijn veel verschillende wandelroutes uitgezet via welke u dit prachtige landschap kunt verkennen. De fanatieke fietsers onder ons kunnen ook per fiets een poging wagen om de top te bereiken!
Le Grand Ballon

Le Grand Ballon bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende berg in het departement Haut-Rhin zelf bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk