Mont Sainte-Odile

Mont Sainte-Odile is een mooie heuveltop en ligt vlakbij het stadje Barr in het departement Bas-Rhin. Deze bergtop staat onder meer bekend om zijn klooster. Dit klooster staat bekend om zijn rijke geschiedenis en om zijn schitterende ligging en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Elzas.

Geschiedenis van Mont Sainte-Odile

Deze bergtop kent een rijke geschiedenis. Zo heeft hier ooit een fort gestaan. Vanaf deze strategische locatie kon men de omgeving goed overzien. Later bouwde men hier een klooster. Dit klooster groeide uit tot een belangrijk bedevaartsoord en was gewijd aan de beschermvrouw Sainte Odile. Dat er rondom deze heuveltop al vroeg in de geschiedenis sprake was van menselijke bewoning, blijkt wel uit de aanwezigheid van de elf kilometer lange Pagan muur. Volgens verschillende onderzoeken dateert deze muur uit het jaar 1000 voor Christus. Niemand weet echter precies wie deze muur ooit bouwde en waarvoor deze gediend heeft. Door de eeuwen heen is Mont Sainte-Odile bekend komen te staan als een van de mooiste plekken van de Elzas.

Mont Sainte-Odile vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Bas-Rhin, of elders in de regio Elzas? Dan is een bezoekje aan deze mooie heuveltop absoluut de moeite waard. Hoewel het mooie klooster bovenop de berg inmiddels is gesloten, doet het vandaag de dag dienst als hotel. Zowel het gebouw als de omgeving is echter prachtig. U kunt hier nog verschillende kappelletjes bekijken, welke stuk voor stuk mooi versierd zijn. Op deze heuvel zijn bovendien verschillende wandelroutes uitgezet via welke u van de prachtige omgeving kunt genieten!
Mont Sainte-Odile

Mont Sainte-Odile bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende abdijklooster in het departement Bas-Rhin in de regio Elzas zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: