Haut-Rhin

Haut-Rhin is een van de twee departementen van de regio Elzas.Haut-Rhin Het andere departement is Bas-Rhin. Het departement wordt begrensd door de departementen Bas-Rhin, Vosges en Territiore de Belfort. In het oosten grenst het departement aan de rivier de Rijn en Duitsland. Het departement Haut-Rhin staat bekend om zijn indrukwekkende kastelen, de prachtige natuur en de vele schilderachtige plaatsen!

Geschiedenis van Haut-Rhin

Het departement werd op 4 maart 1790 samen met 83 andere departementen gecreëerd als gevolg van de Franse Revolutie. De geschiedenis van dit gebied gaat echter veel verder terug. Zo werd dit gebied voor de Romeinse verovering van Gallië bewoond door enkele Germaanse stammen. Na de val van het Romeinse Rijk kwam deze streek in handen van de Alemannen. In de loop der eeuwen zijn de grenzen van dit departement vele malen gewijzigd. Na de Frans-Duitse Oorlog werd op 10 mei 1871 de Vrede van Frankfurt getekend, waarmee een aanzienlijk gedeelte van het departement in handen kwam van het Duitse Keizerrijk. Na de Eerste Wereldoorlog kwam dit gebied weer in handen van Frankrijk. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van het Duitse verleden van deze streek nog duidelijk zichtbaar.

Haut-Rhin vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Haut-Rhin een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. In dit gebied is veel te zien en te beleven. Zo zijn er talloze mooie wandelroutes, via welke de natuurliefhebbers onder ons kunnen genieten van de prachtige natuurgebieden. Ook zijn er vele mooie kastelen te vinden, die elk meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken, waaronder het Château de Kaysersberg en Château du Hohlandsbourg. Tel hier de vele mooie plaatsen als Colmar, Kaysersberg, Riqyuewihr en Eguisheim bij op en het is duidelijk dat het departement Haut-Rhin veel te bieden heeft!
Haut-Rhin

Haut-Rhin bezoeken?

Wilt u dit prachtige departement met zijn vele mooie bezienswaardigheden zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in deze streek!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: