Steden en dorpen in Elzas

De regio Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk en kent een rijke geschiedenis.Steden en dorpen in Elzas Deze regio staat bekend om zijn rijke geschiedenis, wat terug te zien is in de vele mooie kastelen. Ook zijn er veel mooie steden en dorpen in Elzas te vinden. Van grote steden als Strasbourg en Colmar tot aan charmante kleine plaatsjes als Hunawihr en Kaysersberg. In elk van de mooie steden en dorpen in Elzas zijn tal van vakwerkgebouwen te vinden, de een nog mooier dan de ander. De regio Elzas bestaat uit de departementen Bas-Rhin en Haut-Rhin. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Elzas per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste steden en dorpen in Elzas vinden!

Steden en dorpen in Bas-Rhin

In het departement Bas-Rhin zijn verschillende mooie plaatsen te vinden. De belangrijkste plaats in Bas-Rhin is de stad Strasbourg, oftewel Straatsburg. Deze mooie stad ligt aan de rivier de Rijn en staat bekend om zijn prachtige historische binnenstad. In de binnenstad van Strasbourg kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Er zijn vele leuke winkeltjes en terrasjes te vinden!

Steden en dorpen in Haut-Rhin

Ook in het departement Haut-Rhin zijn talloze mooie steden en dorpen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer mooie plaatsen als Colmar, Eguisheim, Hunawihr, Kaysersberg en Riquewihr bezoeken. Elk van deze plaatsjes is de moeite waard om te verkennen. Bezoekjes aan de vele mooie plaatsen in Haut-Rhin zijn bovendien uitstekend te combineren met uitstapjes naar een van de vele leuke bezienswaardigheden in dit gebied. Zo zijn bezoekjes aan het Château du Hohlandsbourg of aan Hartmannswillerkopf absoluut aan te raden!