Bergheim

Bergheim is een prachtig plaatsje in het departement Haut-Rhin, in de regio Elzas. Dit plaatsje maakt deel uit van de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”, oftewel: de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het plaatsje kent een rijke geschiedenis en is erg leuk om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Elzas.

Geschiedenis van Bergheim

Het plaatsje Bergheim is ontstaan op de locatie van een voormalig Romeins legerkamp. De bewijzen voor dit feit vond men in het jaar 1848, toen men mozaïeken ontdekte daterend uit deze periode. Er was echter al veel eerder in de geschiedenis sprake van menselijke bewoning van dit gebied. Zo vond men in 2015 de resten van een oorlogsgraf uit het neolithicum, circa 6000 jaar geleden. Het stadje wisselde door de geschiedenis heen regelmatig van eigenaar. In het jaar 1313 kreeg het plaatsje het muntrecht, douanerechten en beschermrecht. Ook werd het plaatsje rond deze tijd voorzien van vestingwerken, waarvan sommige delen tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven. Ondanks zijn turbulente geschiedenis, waarin onder meer de Frans-Duitse oorlog een rol heeft gespeeld, is het plaatsje door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Het plaatsje is er in geslaagd om zijn historische karakter te behouden.

Bergheim vandaag de dag

Vandaag de dag is dit plaatsje absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haut-Rhin, of elders in de regio Elzas. Het plaatsje zelf is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw wandeling door dit mooie plaatsje kunt u de verschillende mooie en charmante straatjes bezichtigen, evenals de prachtige historische gebouwen. Bent u een liefhebber van mooie Franse dorpjes? Dan moet u Bergheim echt eens bezocht hebben!

Bergheim bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Haut-Rhin in de Elzas zelf bezoeken en ervaren waarom het tot de mooiste plaatsjes van Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: