Colmar

Colmar is een mooie plaats in het departement Haut-Rhin, in de regio Elzas.Colmar Volgens velen behoort deze plaats tot de mooiste steden in deze regio. De stad ligt aan de rivier Lauch, aan de voet van de Vogezen. Een andere mooie stad, Strasbourg, ligt op ongeveer 65 kilometer afstand.

Geschiedenis van Colmar

Al in de Romeinse tijd speelde het gebied rondom de hedendaagse plaats een belangrijke rol. Zo versloeg de bekende Romeinse keizer Julius Caesar hier de Germaanse stam van Ariovistus. De geschiedenis van de plaats Colmar begint in de negende eeuw na Christus. In een historisch document uit het jaar 823 staat de stad vermeld als Columbarium, wat Latijn is voor duiventoren. Door de eeuwen heen groeide de stad uit tot een van de belangrijkste plaatsen in deze streek. In het jaar 1791 werd in Colmar het bestuur van het departement Haut-Rhin gevestigd. In de negentiende eeuw vergaarde de stad veel rijkdom dankzij de bloeiende textielindustrie. Als gevolg van de verschillende oorlogen was de stad afwisselend in Frans en Duits bezit. Ondanks de turbulente geschiedenis staat Colmar tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen van de regio Elzas.

Colmar vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de regio Elzas? Dan is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard. In het historische centrum kunt u genieten van de vele gezellige straatjes. Ook kunt u vele prachtige vakwerkhuizen bewonderen. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad kunt u gerust enkele dagen de tijd nemen. Colmar is dan ook een prima vakantiebestemming voor een stedentrip. Ook in de omgeving van deze stad is namelijk veel te zien en te beleven. Van uitstapjes naar schilderachtige kleinere plaatsjes als Eguisheim, Kaysersberg en Riquewihr tot aan bezoekjes aan mooie bezienswaardigheden als Château du Hohlandsbourg!
Colmar

Colmar bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Haut-Rhin zelf bezoeken en ervaren waarom deze plaats tot de mooiste plaatsen in de regio Elzas behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: