Eguisheim

Eguisheim is een prachtig plaatsje in het departement Haut-Rhin, in de regio Elzas. Het plaatsje ligt enkele kilometers ten zuiden van de grotere plaats Colmar en staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Eguisheim maakt dan ook deel uit van de vereniging van de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”.

Geschiedenis van Eguisheim

In de nabije omgeving van het plaatsje zijn sporen gevonden die er op duiden dat deze locatie al tijdens de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Toen de Romeinen dit gebied veroverden zouden zij hun kamp hebben opgeslagen op de locatie van de huidige plaats. Uit de vondst van verschillende soorten munten blijkt dat hier wellicht ook een handelspost is geweest. Rond het jaar 720 na christus was er sprake van een kasteel. Rondom dit kasteel ontwikkelde zich al snel een klein dorp. Mede dankzij de aanwezigheid van dit kasteel kon het plaatsje lange tijd relatief ongeschonden doorgroeien. Door de eeuwen heen is dit plaatsje relatief onaangetast gebleven.

Eguisheim vandaag de dag

Vandaag de dag staat het mooie plaatsje Eguisheim bekend om de prachtige geplaveide straatjes. In deze mooie straatjes zijn talloze prachtige oude huizen met puntige daken en vakwerkgevels te vinden. Een wandeling door dit prachtige plaatsje is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u een liefhebber bent van mooie plaatsjes en uw vakantie doorbrengt in de regio Elzas. Hoewel het plaatsje niet heel erg groot is, kunt u gerust enkele uren de tijd nemen om Eguisheim rustig te verkennen. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje kan bovendien prima gecombineerd worden met een uitstapje naar het Château du Hohlandsbourg, dat slechts een kleine tien kilometer verderop gelegen is!
Eguisheim

Eguisheim bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Elzas bezoeken en zelf ervaren waarom dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: