Hunawihr

Hunawihr is een prachtig plaatsje in het departement Haut-Rhin, in de regio Elzas. Het plaatsje ligt tussen prachtige wijngaarden en staat bekend als een van de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk. Het plaatsje behoort dan ook tot de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”. Een wandeling door dit mooie plaatsje is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied.

Geschiedenis van Hunawihr

Al vroeg in de geschiedenis was er sprake van menselijke bewoning in de omgeving van het plaatsje Hunawihr. Het plaatsje zelf werd gebouwd in een smalle vallei. De naam van het plaatsje zou een afgeleide zijn van de naam van de vrouw van een van de eerste bewoners van het plaatsje. Zij heette Huna, en volgens een legende zou zij het water van de fontein in een jaar van slechte wijnoogst in wijn hebben veranderd. In de veertiende eeuw werd er een versterkte kerk gebouwd bij het plaatsje, waar de inwoners van het plaatsje naar toe konden vluchten wanneer het plaatsje werd aangevallen. Hoewel er door de eeuwen heen verschillende schermutselingen zijn geweest, is het plaatsje Hunawihr door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

Hunawihr vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Haut-Rhin, of elders in de regio Elzas? Dan is een bezoekje aan dit schilderachtig mooie dorpje absoluut de moeite waard. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreide wandeling door dit plaatsje kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Het dorpje is veel minder bekend dan andere plaatsjes in de Elzas, zoals Riquewihr. Dit betekent dat u dit mooie plaatsje in relatieve rust kunt verkennen. Tijdens uw wandeling door dit mooie plaatsje kunt u verschillende mooie middeleeuwse gebouwen bezichtigen en in de versterkte kerk van Hunawihr kunt u prachtige fresco’s bewonderen. Als u een liefhebber bent van mooie Franse plaatsjes moet u ook dit mooie plaatsje in het departement Haut-Rhin echt eens gezien hebben!
Hunawihr

Hunawihr bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Haut-Rhin zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk