Kaysersberg

Kaysersberg is een mooi plaatsje in het departement Haut-Rhin, dat samen met het departement Bas-Rhin de regio Elzas vormt.Kaysersberg Het plaatsje ligt aan de ingang van de valleien Lapoutriche en Orbey en wordt doorkruist door de rivier Weiss. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in dit gebied.

Geschiedenis van Kaysersberg

Door de vallei Orbey liep ooit een van de belangrijkste handelsroutes in de Vogezen. Bij deze handelsroute zou sprake zijn geweest van een Romeins fort. De soldaten die hier gelegerd waren moesten deze belangrijke handelsroute beschermen. De aanwezigheid van het plaatsje Kaysersberg werd voor het eerst benoemd in een document uit het jaar 1227. De keizer van het Heilige Roomse Rijk liet bij de rivier Weiss een kasteel te bouwen. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje. Dit plaatsje kreeg de naam Kaysersberg en groeide al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in dit gebied, dankzij de handel in wijn. Als gevolg van de Dertigjarige Oorlog werd het plaatsje grotendeels verwoest. Mede dankzij de textielindustrie brak er in de achttiende eeuw echter weer een voortvarende periode aan voor het plaatsje. Tot op de dag vandaag heeft het plaatsje zijn historische karakter weten te behouden.

Kaysersberg vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Elzas. Voor een uitgebreide wandeling door dit mooie plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. De vele mooie vakwerkhuisjes en de leuke winkeltjes maken van Kaysersberg een plaatsje waar u niet snel uitgekeken raakt. Uw bezoek aan dit plaatsje is niet compleet zonder ook het mooie Château du Schlossberg gezien te hebben. Vanuit dit kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje!

Kaysersberg bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: