Obernai

Obernai is een mooie plaats in het departement Bas-Rhin.Obernai Deze plaats staat bekend als een van de mooiste plaatsen in de regio Elzas en ligt in de heuvels van de Vogezen. Deze plaats kent een rijke geschiedenis en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Geschiedenis van Obernai

De omgeving van Obernai werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Dit blijkt uit het feit dat er een neolithische necropool is gevonden, die dateert tussen 5.000 en 4.600 voor Christus. De naam van de plaats verschijnt voor het eerst in een historisch document uit het jaar 1240. Destijds kreeg het dorp stadsrechten onder de voogdij van de familie Hohenstaufen. De plaats kent zijn hoogtijdagen in de vijftiende en zestiende eeuw. Destijds groeide de plaats uit tot een van de belangrijkste plaatsen in de regio. Als gevolg van de Dertigjarige Oorlog raakte de stad echter zwaar beschadigd. In het jaar 1679 werd de stad afgestaan aan Frankrijk. In 1871 werd Obernai, als onderdeel van de regio Elzas, geannexeerd door Duitsland. Na de Eerste Wereldoorlog kwam de stad weer in Franse handen.

Obernai vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Bas-Rhin, of elders in de regio Elzas? Dan is een bezoekje aan deze plaats absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens een wandeling door deze mooie plaats kunt u genieten van de gezellige straatjes en de talloze mooie vakwerkhuizen. Ook is een bezoekje aan de mooie stadswallen de moeite waard. Doordat deze plaats nagenoeg in het hart van de regio Elzas gelegen is, is Obernai bovendien ook een uitstekende uitvalsbasis!
Obernai

Obernai bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Bas-Rhin in de regio Elzas zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: