Ribeauvillé

Ribeauvillé is een prachtig plaatsje in het departement Haut-Rhin, in de regio Elzas. Dit plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in dit gedeelte van Frankrijk en staat bekend om zijn rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Ribeauvillé

Dit plaatsje kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er in dit gedeelte van de regio Elzas sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Sinds de achtste eeuw stond dit plaatsje bekend onder de naam “Rathaldovilare”. Het plaatsje was een bezit van de bisschoppen van Bazel, die het als leengoed afstonden aan de heren van Rappolstein. Deze heren behoorden tot de meest invloedrijke edelen in de Elzas in deze tijd. Mede dankzij zijn strategische ligging groeide het plaatsje door de eeuwen heen uit tot een van de belangrijkste plaatsen in de Elzas. Dit kwam mede door de inkomsten vanuit de handel. Men bouwde een muur om het plaatsje heen om het te beschermen tegen kwaadwillenden. Mede dankzij deze muren heeft het plaatsje de tand des tijds goed weten te doorstaan.

Ribeauvillé vandaag de dag

Vandaag de dag staat Ribeauvillé bekend als een van de mooiste plaatsjes van het departement Haut-Rhin. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u door dit mooie plaatsje wandelt kunt u onder meer genieten van de charmante straatjes en mooie middeleeuwse gebouwen. Jaarlijks organiseert men op de eerste zondag van september “La Fete des Ménétiers”, vrij vertaald “het feest van de ministrelen”. Wanneer u gedurende deze tijd in de regio Elzas verblijft is een bezoekje aan dit leuke feest absoluut de moeite waard!

Ribeauvillé bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Haut-Rhin in de regio Elzas zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: