Riquewihr

Riquewihr is een prachtig plaatsje in het departement Haut-Rhin.Riquewihr Het plaatsje staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes van Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”.

Geschiedenis van Riquewihr

De oorsprong van het plaatsje Riquewihr gaat terug tot aan de Romeinse tijd. Zo zijn er sporen gevonden van een Romeinse verdedigingsmuur en een uitkijktoren. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk zou er sprake zijn geweest van een belangrijke handelsroute in dit gebied. Het is aannemelijk dat het plaatsje rondom deze handelsroute is ontstaan. De aanwezigheid van het plaatsje werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1049 na Christus. Dat het plaatsje een belangrijke rol speelde in dit gedeelte van Frankrijk blijkt uit het feit dat men er in het jaar 1291 een grote verdedigingsmuur om heen bouwde. Ondanks de aanwezigheid van deze verdedigingsmuur werd het plaatsje in 1635 en 1652 geplunderd door de troepen van de hertog van Lotharingen. In de hierop volgende jaren werd het plaatsje echter weer tot zijn volle glorie hersteld.

Riquewihr vandaag de dag

Ondanks de turbulente geschiedenis van het plaatsje staat Riquewihr tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes van de regio Elzas. Een wandeling door dit mooie plaatsje is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haut-Rhin. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust een middagje de tijd nemen. De combinatie van de prachtige straatjes, de charmante vakwerkhuizen en de leuke winkeltjes maken van Riquewihr een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben!
Riquewihr

Riquewihr bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haut-Rhin ook interessant: