Strasbourg

Strasbourg, oftewel Straatsburg, is de hoofdstad van de regio Elzas.Strasbourg De stad ligt aan de rivier de Rijn. Aan de overkant van de rivier ligt Duitsland. Deze mooie stad kent een zeer rijke geschiedenis en staat bekend als een van de leukste steden in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van Strasbourg

De hedendaagse locatie van Strasbourg werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat hier al voor de opkomst van het Romeinse Rijk sprake was van menselijke bewoning. Toen de Romeinen dit gebied veroverden stichtten zij hier het militaire kamp Argentoratum. Bij dit militaire kamp ontstond al snel een klein plaatsje. Na de inval van de Hunnen, onder leiding van de bekende Atilla de Hun werd deze Romeinse plaats in het voorjaar van 451 verwoest. Op de plek van deze verwoeste plaats werd later de plaats Strateburgum gesticht, het hedendaagse Strasbourg. In de middeleeuwen groeide deze plaats uit tot een belangrijk economisch centrum. Na afloop van de Frans-Duitse oorlog werd Strasbourg samen met de Elzas en Lorraine ingelijfd bij het Duitse Keizerrijk. Als gevolg van het Verdrag van Versailles kwam de stad in 1919 weer in Franse handen.

Strasbourg vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Bas-Rhin, of elders in de regio Elzas. In deze leuke stad is altijd wel wat te zien of te beleven. Zo is een wandeling door het prachtige historische centrum, dat bekend staat om zijn mooie vakwerkhuizen, meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreide wandeling kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek aan deze mooie stad kunt u onder meer het Palais des Rohan bezoeken. In dit prachtige gebouw is het Musée des Beaux-Arts gehuisvest. Het bekendste en grootste gebouw van de stad is de Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Deze mooie kathedraal werd tussen 1176 en 1439 gebouwd en is een zeer indrukwekkend bouwwerk!

Strasbourg bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in de regio Elzas zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bas-Rhin ook interessant: