Franche-Comté

Franche-Comté ligt in het oosten van Frankrijk, tussen de Vogezen en de Jura in.Franche-Comté Deze streek staat bekend om de uiteenlopende landschappen. Van prachtige glooiende heuvels tot aan indrukwekkende bergen. Dit gebied is dan ook een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Geschiedenis van Franche-Comté

Deze regio werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er verschillende sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest, waaronder speerpunten. Door de eeuwen heen is deze regio in het bezit geweest van vele verschillende volkeren. Zo is deze regio onder meer veroverd door de Romeinen. Ook later in de geschiedenis is Franche-Comté altijd een streek geweest die van strategisch belang was. Daarom zijn er in de loop der eeuwen verschillende kastelen gebouwd. Deze streek is ook enige tijd in handen geweest van de Spanjaarden. Gedurende de Frans-Spaanse oorlogen ten tijde van de Franse koning Lodewijk XIV werd de streek door Frankrijk veroverd. In 1668 moest de regio echter weer overgedragen worden aan de koning van Spanje, als gevolg van het verdrag van Aken. In 1678 werd deze streek definitief ingelijfd bij Frankrijk.

Franche-Comté vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze streek bekend als een veelzijdige vakantiebestemming. Voor de sportievelingen onder ons zijn er vele mooie wandel- en fietsroutes te vinden. Het departement Jura staat bekend om haar mooie natuur en is dan ook geliefd onder natuurliefhebbers. Er zijn verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden in deze regio. Zo staan plaatsen als Besançon en Belfort bekend om hun indrukwekkende vestingwerken. De Notre Dame du Haut, een bedevaartkapel bij Ronchamp is een van de meest bekende kapellen in dit gedeelte van Frankrijk en is dan ook interessant om met een bezoekje te vereren. Franche-Comté is met andere woorden een veelzijdige vakantiebestemming!

Departementen van Franche-Comté

Deze veelzijdige regio bestaat uit vier verschillende departementen, te weten: Doubs, Haute-Saône, Jura en Territoire de Belfort. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Franche-Comté

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Franche-Comté

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen en de leukste campings in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.