Bezienswaardigheden in Franche-Comté

De regio Franche-Comté is een mooie vakantiebestemming in het oosten van Frankrijk.Bezienswaardigheden in Franche-Comté Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Franche-Comté te vinden. Van indrukwekkende forten tot aan prachtige grotten. De regio Franche-Comté bestaat uit de departementen Doubs, Haute-Saône, Jura en Territoire de Belfort. Elk van deze departementen is zeer geschikt als vakantiebestemming. Op deze pagina zijn de mooiste bezienswaardigheden in Franche-Comté per departement inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste bezienswaardigheden in Franche-Comté vinden!

Bezienswaardigheden in Doubs

In het departement Doubs zijn verschillende mooie kastelen en citadellen te vinden. Uitstapjes naar kastelen als het schitterend gelegen Château de Joux zijn leuk voor jong en oud. Ook een bezoekje aan de indrukwekkende citadel van Besançon is aan te bevelen wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Doubs. Tel hier mooie grotten als Gouffre de Poudrey en Grotte d’Osselle bij op en het is duidelijk dat het departement Doubs een veelzijdige vakantiebestemming is!

Bezienswaardigheden in Haute-Saône

In het departement Haute-Saône kunt u onder meer de mooie Notre Dame du Haut bezoeken. Deze mooie bedevaartkapel ligt bij de plaats Ronchamp en staat bekend om zijn bijzondere vormgeving. Ook een bezoekje aan de indrukwekkende berg La Planches des Belles Filles is absoluut aan te raden!

Bezienswaardigheden in Jura

Het departement Jura staat bekend als een van de mooiste departementen in het oosten van Frankrijk. Deze streek is dan ook zeer geliefd bij natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Jura kunt u onder meer de mooie Gorges de l’Abîme bezoeken, of de indrukwekkende Grot van Moidons. Ook een bezoekje aan de mooie watervallen van Hérisson is meer dan de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Territoire de Belfort

Territoire de Belfort is een departement dat meer dan de moeite waard is om te bezoeken. In dit departement kunt u onder meer de mooie stad Belfort bezoeken. Een bezoekje aan deze mooie stad is niet compleet zonder dat u de indrukwekkende citadel van Belfort hebt bezocht!