Bezienswaardigheden in Doubs

In het departement Doubs is veel te zien en te beleven.Bezienswaardigheden in Doubs Doubs behoort samen met de departementen Haute-Saône, Jura en Territoire de Belfort tot de regio Franche-Comté. Deze regio staat bekend om de prachtige natuur. Dit gebied is dan ook een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Doubs om hier enkele weken vakantie door te brengen. Zo kunt u het indrukwekkende kasteel Château de Joux bezoeken. Dit kasteel ligt bovenop een hoge rots en staat bekend als een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in dit gedeelte van Frankrijk. Ook de citadel van Besançon is de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Deze citadel torent hoog uit boven de gelijknamige plaats. Ook zijn er in het departement Doubs verschillende mooie grotten te vinden. Zo zijn uitstapjes naar Gouffre de Poudrey en grotte d’Osselle leuk voor het hele gezin!

De bezienswaardigheden in Doubs op een rij

Elk van de genoemde bezienswaardigheden in Doubs is prima bereikbaar vanuit plaatsen als Besançon, Lods en Ornans. Bovendien zijn deze plaatsjes ook erg leuk om te verkennen. Zo kunt u gerust een middagje doorbrengen in de grotere plaats Besançon zonder dat u zich hoeft te vervelen.

Bezienswaardigheden in Doubs

Deze bezienswaardigheden in Doubs zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in het departement Doubs zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in deze streek voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden in Doubs eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in deze streek!