Château de Joux

Château de Joux is een indrukwekkend kasteel bij de plaats La Cluse-et-Mijoux in het departement Doubs in de regio Franche-Comté.Château de Joux Het kasteel ligt bovenop een hoge rots en is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in deze streek.

Geschiedenis van Château de Joux

Het kasteel heeft een rijke geschiedenis. De rots waar het kasteel op ligt werd al vroeg in de geschiedenis als zeer belangrijke strategische locatie beschouwd. In de elfde eeuw werd hier al een klein fort van hout gebouwd. Vanaf de twaalfde eeuw werd het kasteel opnieuw gebouwd en uitgebreid met stenen muren en wachttorens. In de vijftiende eeuw was het Château de Joux uitgegroeid tot een van de belangrijkste vestingen op de grens van Frankrijk met Zwitserland. Aan het einde van de zeventiende eeuw werd het kasteel nog verder uitgebreid door de bekende Franse fortenbouwer Vauban. Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog maakte het kasteel deel uit van de Franse Maginotlinie. Na de Tweede Wereldoorlog verloor het kasteel zijn strategische waarde en groeide het uit tot een van de mooiste toeristische bezienswaardigheden in het departement Doubs.

Château de Joux vandaag de dag

Vandaag de dag is dit bijzondere kasteel opengesteld voor bezoekers. Bent u een liefhebber van indrukwekkende forten en kastelen? Dan kan een bezoekje aan het Château de Joux niet ontbreken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Doubs of elders in de regio Franche-Comté. Wanneer u besluit om dit mooie kasteel te bezoeken kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u alle mooie delen van het kasteel te zien. Ook komt u alles te weten over de geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. In het kasteel is ook het zogenaamde Musée d’armes gevestigd. Dit museum herbergt een zeer uitgebreide collectie van wapentuig vanaf de zeventiende eeuw. Een bezoekje aan dit kasteel is interessant voor jong en oud!
Château de Joux

Château de Joux bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Doubs ook interessant: