Gorges de l’Abîme

Gorges de l’Abîme is een prachtige smalle kloof bij het plaatsje Saint-Claude, in het departement Jura. De kloof is vernoemd naar de rivier Abîme, die zich op deze locatie door de rotsen heen heeft gesleten. Deze kloof is niet heel erg bekend maar vanwege de prachtige natuur meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren!

Geschiedenis van Gorges de l’Abîme

Deze bijzonder mooie kloof is in de loop der eeuwen ontstaan door een proces van erosie. Dankzij het snel stromende water van de rivier Abîme is er een mooie kloof uitgesleten. Door de kracht van het water zijn hier ook enkele grotten onder water ontstaan. In het jaar 1815 werd deze bijzondere locatie beschreven door de Franse schrijver en dichter Alphone de Lamartine. In 1979 werd de kloof voor het eerst volledig verkent. Later, in de jaren tachtig van de vorige eeuw, besloot de gemeente Saint-Claude om deze mooie kloof toegankelijk te maken voor bezoekers. Zo werd er een wandelroute aangelegd en ook werden er enkele loopbruggen gebouwd, zodat iedereen deze mooie kloof kan ontdekken.

Gorges de l’Abîme vandaag de dag

Vandaag de dag is de Gorges de l’Abîme geen heel bekende kloof. Desalniettemin is een wandeling door deze mooie kloof absoluut de moeite waard. Voor deze wandeling kunt u gerust anderhalf uur de tijd nemen. Hierbij zijn stevige wandelschoenen aan te raden, omdat het op de verschillende loopbruggen glad kan zijn door het water. Bent u een liefhebber van mooie landschappen? Dan is een bezoekje aan Gorges de l’Abîme absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Jura, of elders in de regio Franche-Comté!

Gorges de l’Abîme bezoeken?

Wilt u deze prachtige kloof in het departement Jura zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Jura ook interessant: