Gouffre de Poudrey

Gouffre de Poudrey is een indrukwekkende grot bij het plaatsje Étalans in het departement Doubs.Gouffre de Poudrey Deze grot staat bekend om zijn uitzonderlijke grootte. Een van de ondergrondse ruimtes is zo groot dat de Notre-Dame in Parijs er helemaal in zou passen!

Geschiedenis van Gouffre de Poudrey

De ingang van Gouffre de Poudrey was al lang bekend bij de lokale bevolking. Er was echter niemand die durfde af te dalen in het gat in de grond. Op 5 februari 1899 werd het gat in de grond voor het eerst nader onderzocht. Na een afdaling van ongeveer dertig meter kreeg bereikte men een puinhelling. Na een verdere verkenningstocht ontdekte men de toegang tot een enorme ondergrondse ruimte die maar liefst 200 meter lang en 90 meter hoog was. Al snel na de ontdekking van deze bijzondere grot bleek dat deze ruimte tot de grootste ondergrondse ruimtes in heel Europa behoorde. Na enige jaren voorbereiding werd de grot opengesteld voor bezoekers. Tot op de dag van vandaag behoort Gouffre de Poudrey tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het departement Doubs.

Gouffre de Poudrey vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Doubs, of elders in de regio Franche-Comté, is een bezoekje aan deze indrukwekkende grot absoluut de moeite waard. Wanneer u deze grot bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Deze rondleiding duurt ongeveer een uur. Onder begeleiding van een deskundige gids gaat u door de zaal met de kolossale afmetingen en kunt u vele prachtige stalactieten en stalagmieten bezichtigen. Ook krijgt u een mooie lichtshow te zien. Een bezoekje aan deze mooie grot is een leuke ervaring voor jong en oud!
Gouffre de Poudrey

Gouffre de Poudrey bezoeken?

Wilt u deze mooie grot in het departement Doubs zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Doubs ook interessant: