Grot van Moidons

De grot van Moidons is een indrukwekkende grot bij het plaatsje Molain in het departement Jura.Grot van Moidons Deze grot staat bekend als een van de mooiste grotten in dit gebied en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Jura.

Geschiedenis van de grot van Moidons

De grot van Moidons werd pas relatief laat ontdekt, in het jaar 1966. Al snel na de ontdekking van deze grot werd duidelijk dat de grot uit verschillende prachtige ruimtes bestaat. De grot is duizenden jaren geleden gevormd, tijdens het smelten van de gletsjers. Hierdoor zijn talloze mooie stalactieten, stalagmieten en zuilen ontstaan. In de jaren na de ontdekking van de grot werd deze nagenoeg volledig in kaart gebracht. Ook werd er een aparte ingang gemaakt, waardoor de grot een stuk toegankelijker werd voor bezoekers. In 1989 werd de grot van Moidons voor het eerst opengesteld voor bezoekers. Sindsdien is de grot van Moidons uitgegroeid tot een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Jura.

De grot van Moidons vandaag de dag

Vandaag de dag is deze grot erg leuk om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Jura, of elders in de regio Franche-Comté. Wanneer u de grot bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u in ongeveer 45 minuten alles te weten over deze grot. Ook krijgt u alle mooie elementen te zien. De rondleiding wordt afgesloten met een mooie licht- en geluidshow, waarbij de mooiste gedeeltes van de grot op prachtige wijze worden uitgelicht. Een uitstapje naar deze grot is geschikt voor het hele gezin, maar vergeet geen warme trui mee te nemen. In de grot is het namelijk niet warmer dan tien graden Celsius.
Grot van Moidons

De grot van Moidons bezoeken?

Wilt u deze prachtige grot in het departement Jura zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Jura ook interessant: