Grotte d’Osselle

Grotte d’Osselle, oftewel de grot van Osselle, ligt bij het gelijknamige plaatsje in het departement Doubs.Grotte d'Osselle Deze bijzondere grot is een van de oudste bezienswaardigheden in dit gebied en is onder meer bekend vanwege de vele skeletten van holenberen die in deze grot gevonden zijn.

Geschiedenis van Grotte d’Osselle

Grotte d’Osselle werd al in de dertiende eeuw ontdekt. Sinds de vijftiende eeuw is deze grot opengesteld voor bezoekers, waarmee het een van de oudste toeristische grotten ter wereld is. De grot is deels uitgesleten door een onderaardse rivier. De grot van Osselle is tevens een van de grootste necropolen van de holenbeer. Sinds de eerste opgravingen in 1826 zijn tussen de 2000 en 3000 berenskeletten gevonden. In de achttiende eeuw werd de grot veelvuldig gebruikt als feestzaal. Zo organiseerde onder meer de Franse schrijver Voltaire verschillende feesten en banketten in deze grot. Tijdens de Franse Revolutie diende grot als een toevluchtsoord voor vervolgde priesters. In het jaar 1912 werd de grot geclassificeerd als historisch monument.

Grotte d’Osselle vandaag de dag

Vandaag de dag is de grot van Osselle leuk om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Doubs, of elders in de regio Franche-Comté. Tijdens uw bezoek aan de grot kunt u ongeveer 1300 meter van de grot bezichtigen. De rondleiding door de grot duurt ruim een uur en brengt u langs vele prachtige stalagmieten, stalactieten en kristallisaties. Ook kunt u een compleet skelet van de holenbeer bezichtigen. De grot is goed toegankelijk, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Een bezoekje aan deze grot is dan ook leuk voor jong en oud!
Grotte d'Osselle

Grotte d’Osselle bezoeken?

Wilt u deze mooie grot in het departement Doubs zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Doubs ook interessant: