Grottes de Baume-les-Messieurs

Grottes de Baume-les-Messieurs is een mooie grot bij het plaatsje Baume-les-Messieurs in het departement Jura.Grottes de Baume-les-Messieurs Deze grot is leuk om te bezoeken met het hele gezin en staat bekend om zijn akoestiek en om zijn prachtige galerijen.

Geschiedenis van Grottes de Baume-les-Messieurs

Deze mooie grot is ontstaan doordat het water zich miljoenen jaren lang door de grond heen heeft gesleten. Hierdoor zijn 120 meter onder het aardoppervlak meerdere gangen uitgesleten die op sommige plekken maar liefst 80 meter hoog zijn. De grot werd al relatief vroeg in de geschiedenis ontdekt, in het jaar 1610. Toch zou het nog jaren duren voordat men de grot volledig in kaart zou brengen. Zo werd de grot pas in het jaar 1893 verkent. Al snel bleek dat er sprake was van een vijftal grote ondergrondse kamers die samen meer dan 500 meter lang waren. Nadat men de grot volledig in kaart had gebracht, besloot men om de grot open te stellen voor het grote publiek. Zo groeide deze bijzondere grot vanaf het begin van de twintigste eeuw uit tot een van de meest geliefde bezienswaardigheden van het departement Jura.

Grottes de Baume-les-Messieurs vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Jura, of elders in de regio Franche-Comté? Dan is een bezoekje aan deze mooie grot absoluut de moeite waard. Een bezoekje aan deze grot is leuk voor het hele gezin. Wanneer u deze grot bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u tijdens de rondleiding van een uur alles te weten over deze mooie grot. Een bezoekje aan deze grot is bovendien uitstekend te combineren met een wandeling door het prachtige plaatsje Baume-les-Messieurs!
Grottes de Baume-les-Messieurs

Grottes de Baume-les-Messieurs bezoeken?

Wilt u deze mooie grot bij het plaatsje Baume-les-Messieurs in het departement Jura zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Jura ook interessant: