La Planche des Belles Filles

La Planche des Belles Filles is een bekende bergtop in de regio Franche-Comté.La Planche des Belles Filles De berg ligt nagenoeg op de grens van de departementen Haute-Saône en Territoire de Belfort en is ongeveer 1148 meter hoog. Hiermee is het een van de hoogste bergtoppen in dit gebied. De beklimming van deze berg maakt de laatste jaren regelmatig deel uit van het parcours van de grootste wielerkoers ter wereld: de Tour de France.

Geschiedenis van La Planche des Belles Filles

Deze mooie berg dankt haar naam aan een nogal lugubere legende. Volgens deze legende zou de nabije omgeving van de berg tijdens de Dertigjarige Oorlog bezet zijn geweest door Zweedse huurlingen. Toen deze huurlingen het gebied veroverden, vluchtten enkele jonge meisjes uit een nabijgelegen dorp naar de berg, uit angst om misbruikt te worden. Zij verkozen de dood boven misbruik door de huurlingen en sprongen dan ook van een plateau hun dood tegemoet. De letterlijke vertaling van de naam van deze mooie col is dan ook het plateau van de mooie meisjes. In 2012 werd de berg voor het eerst beklommen door het peloton van de Tour de France. Destijds lag de finish van de zevende etappe bovenop deze mooie col. Sinds 2012 is deze beklimming verschillende keren opgenomen in de route van deze grootse wielerwedstrijd.

La Planche des Belles Filles vandaag de dag

Of u nou een liefhebber bent van fietsen of niet: wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Saône of het departement Territoire de Belfort is een bezoekje aan deze mooie berg absoluut de moeite waard. Vanaf de top van de berg kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bosrijke, bergachtige omgeving. Voor wandelaars en natuurliefhebbers is een uitstapje naar deze col dan ook aan te raden!
La Planche des Belles Filles

La Planche des Belles Filles bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende col op de grens van de departementen Haute-Saône en Territoire de Belfort zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Saône ook interessant: