Lac de Vouglans

Het Lac de Vouglans is een prachtig kunstmatig meer gelegen in de regio Franche-Comté in het oosten van Frankrijk.Lac de Vouglans Het meer is gecreëerd door de bouw van de Vouglans-dam op de rivier de Ain. Dit prachtige stuwmeer staat bekend als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het departement Jura en de regio Franche-Comté.

Geschiedenis van het Lac de Vouglans

Het Lac de Vouglans is ontstaan door de aanleg van de Vouglans-dam. De plannen voor de Vouglans-dam en het bijbehorende stuwmeer werden ontwikkeld in de vroege 20e eeuw. De bouw begon in de jaren 1960 als onderdeel van een groter hydro-elektrisch project in de Ain-vallei. De dam, die werd voltooid in 1968, was bedoeld om waterkracht op te wekken, overstromingen te beheersen en watervoorziening te reguleren.

Na de voltooiing van de dam begon het reservoir van Lac de Vouglans langzaam vol te lopen naarmate de rivier de Ain werd afgesneden. Dit geleidelijke vullen duurde enkele jaren en leidde tot de vorming van het kunstmatige meer zoals we dat vandaag kennen.
Na verloop van tijd begonnen de lokale autoriteiten en bevolking het recreatieve potentieel van het nieuwe meer te erkennen. Er werden faciliteiten ontwikkeld, waaronder stranden, jachthavens en campings, om bezoekers aan te trekken en het gebied te transformeren tot een toeristische bestemming.

Het Lac de Vouglans vandaag de dag

Vandaag de dag is het Lac de Vouglans uitgegroeid tot een populaire bestemming in het departement Jura. Het stuwmeer biedt een breed scala aan recreatieve activiteiten die passen bij de natuurlijke omgeving van de Jura. Bezoekers kunnen genieten van zwemmen, zeilen, windsurfen, kajakken, vissen en picknicken langs de kustlijn. Het meer is ook een geweldige plek om te wandelen, fietsen en paardrijden, met paden die door de omliggende bossen en heuvels lopen. Brengt u uw vakantie door in het departement Jura, of elders in de regio Franche-Comté? Dan is een bezoekje aan dit prachtige stuwmeer absoluut de moeite waard!
Lac de Vouglans

Het Lac de Vouglans bezoeken?

Wilt u dit prachtige stuwmeer in het departement Jura zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Jura ook interessant: