Watervallen van Hérisson

De watervallen van Hérisson, ook wel bekend als Les Cascades du Hérisson, staan bekend als de mooiste watervallen in het departement Jura.Watervallen van Hérisson Deze watervallen liggen in een prachtig natuurgebied dat is vernoemd naar de gelijknamige rivier Hérisson. In totaal zijn er maar liefst zeven verschillende watervallen te bewonderen: de Saut Girard, Moulin Jeunet, Sait de la Forge, Chateau Garnier, Le Gour Bleu, la Grand Saut en l’Eventail.

Geschiedenis van de watervallen van Hérisson

De vallei van de rivier Hérisson werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Tot aan het midden van de twintigste eeuw profiteerde men van de vruchtbare grond van deze vallei. Zo werd hier onder meer graan verbouwd. Ook werd er ijzererts en hout gewonnen. Om de vallei en de watervallen van de rivier Hérisson te beschermen, werd de vallei in 2002 tot beschermd natuurgebied verklaart. Sindsdien zijn deze bijzonder mooie watervallen uitgegroeid tot een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Jura.

De watervallen van Hérisson vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Jura, of elders in de regio Franche-Comté? Dan is een uitstapje naar deze mooie watervallen absoluut de moeite waard. Vanaf het zogenaamde ‘Maison des Cascades’, een museum over deze watervallen, is een wandelroute uitgezet van ongeveer vier kilometer. Deze wandelroute loopt langs de verschillende watervallen en is dan ook de perfecte manier om dit mooie landschap te verkennen. De wandeling gaat over een heuvelachtig rotspad. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Vergeet ook vooral niet om uw fototoestel mee te nemen, want tijdens de mooie zomerdagen kunt u prachtige foto’s maken van de verschillende watervallen!

De watervallen van Hérisson bezoeken?

Wilt u deze mooie watervallen in het departement Jura zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Jura ook interessant: