Doubs

Dit departement is een van de vier departementen van de regio Franche-Comté.Doubs De overige drie departementen zijn: Haute-Saône, Jura en Territoire de Belfort. Deze streek grenst aan elk van deze overige drie departementen. In het oosten grenst deze streek aan Zwitserland. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Besançon, Montbéliard en Pontarlier. Dit gebied staat bekend om haar prachtige natuur en is dan ook een geliefde vakantiebestemming onder wandelaars en natuurliefhebbers.

Geschiedenis van het departement Doubs

Het departement Doubs werd al vroeg in de geschiedenis bewoond, door een Gallische stam die bekend stond als de Sequani. Later werd dit gebied veroverd door de Romeinen, die dit gebied tot de vijfde eeuw na Christus zouden bezetten. Deze streek was een van de eerste gebieden in Frankrijk waar het christendom werd geïntroduceerd. Het departement werd opgericht tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790. Het departement werd samengesteld uit grondgebied van de voormalige Franse provincie Franche-Comté. Door de eeuwen heen is deze streek bekend geraakt bij het grote publiek dankzij de prachtige natuurgebieden.

Doubs vandaag de dag

In het departement Doubs is veel te zien en te beleven. In de eerste plaats zijn er in deze streek vele mooie wandelroutes te vinden. Voor wandelaars, natuurliefhebbers maar ook voor de fanatieke fietsers onder ons is dit departement een prima vakantiebestemming. Een uitstapje naar de indrukwekkende stad Besançon is absoluut de moeite waard. In het historische centrum van deze plaats kunt u gerust een middag doorbrengen. Ook kunt u de citadel van Besançon bezoeken, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk en de stad. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit veelzijdige departement hoeft u zich niet te vervelen.
Doubs

Doubs bezoeken?

Wilt u dit leuke departement zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Doubs ook interessant: