Haute-Saône

Haute-Saône is een van de vier departementen van de regio Franche-Comté.Haute-Saône De overige drie departementen zijn Doubs, Jura en Territoire de Belfort. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Vesoul, Héricourt en Lure. Het departement is omgeven door de departementen Côte-d’Or, Haute-Marne, Vosges, Territoire de Belfort, Doubs en Jura. Deze streek staat bekend als geliefde vakantiebestemming onder fietsers.

Geschiedenis van het departement Haute-Saône

Op verschillende locaties in het departement Haute-Saône zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Ook is bekend dat de Romeinen zich in dit gebied gevestigd hebben. De sporen van de rijke geschiedenis zijn overal in dit departement te vinden. Van de enorme zwerfstenen tot aan de oude versterkte huizen of de vele oude kerkjes, abdijen en kastelen. Het departement werd gecreëerd als gevolg van de Franse Revolutie, in het jaar 1789. Nadat Napoleon werd verslagen bij Waterloo, op 18 juni 1815, is deze streek enkele jaren bezet door Oostenrijkse troepen. In november 1818 werd deze streek weer bij Frankrijk gevoegd.

Haute-Saône vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Haute-Saône een ideale vakantiebestemming voor de liefhebbers van cultuur en mooie landschappen. Deze streek is erg in trek bij fietsers en wandelaars vanwege de vele mooie fietsroutes en wandelroutes die hier te vinden zijn. Voor de liefhebbers van mooie bezienswaardigheden is er veel te beleven. Zo behoren uitstapjes naar bijvoorbeeld de indrukwekkende Notre Dame du Haut, of Planche des Belles Filles tot de mogelijkheden. Bij het Lac de Vaivre kan jong en oud heerlijk zwemmen. Ook kastelen als het Château d’Oricourt is erg leuk om te bezoeken. Deze streek is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!
Haute-Saône

Haute-Saône bezoeken?

Wilt u deze prachtige streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Saône ook interessant: