Jura

Het departement Jura is een van de vier departementen van de regio Franche-Comté. De andere drie departementen zijn Doubs, Haute-Saône en Territoire de Belfort. Deze streek staat bekend om haar prachtige natuur en is dan ook een geliefde vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het departement is omgeven door de departementen Doubs, Haute-Saône, Côte-d’Or, Saône-et-Loire en Ain. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Lons-le-Saunier, Dole en Saint-Claude.

Geschiedenis van het departement Jura

Het departement kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de prehistorie. Zo zijn er in dit gebied verschillende voorwerpen gevonden waaruit blijkt dat deze streek al in de prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer bij het Lac de Chalain voorwerpen gevonden die gebruikt werden bij de jacht. In de oudheid werd dit gebied bewoond door een Gallisch volk, dat bekend stond als de Sequanes. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden stichtten zij verschillende plaatsen in dit gebied. Na de val van het Romeinse Rijk werd de Jura geteisterd door invallen van verschillende barbaarse volken, de Vikingen en de Saracenen. Tijdens de middeleeuwen werden er vele kloosters en kastelen gebouwd. Tot aan de dag van vandaag zijn verschillende kloosters en kastelen te opengesteld voor het grote publiek.

Jura vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit departement bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het oosten van Frankrijk. De combinatie van de prachtige natuur, vele wandelroutes, mooie plaatsjes en bezienswaardigheden maakt van deze streek een ideale vakantiebestemming. In dit gebied zijn dan ook vele leuke bezienswaardigheden te vinden. Van mooie grotten als Grotte Des Moidons en Grotte de Baume-les-Messieurs tot aan indrukwekkende watervallen als Cascade des Tufs en Cascades du Hérisson. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek hoeft u zich geen moment te vervelen!
Jura

Jura bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Jura ook interessant: