Steden en dorpen in France-Comté

De regio Franche-Comté is een mooie regio in het oosten van Frankrijk.Steden en dorpen in Franche-Comté Deze regio staat bekend om zijn prachtige natuur en zijn bergachtige landschap. Er zijn veel mooie steden en dorpen in Franche-Comté te vinden. van grotere plaatsen als Besançon en Belfort tot aan charmante, kleinere plaatsjes als Château-Chalon en Baume-les-Messieurs. De regio Franche-Comté bestaat uit de departementen Doubs, Haute-Saône, Jura en Territoire de Belfort. In elk van deze departementen zijn mooie plaatsen te vinden. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Franche-Comté per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Franche-Comté vinden!

Steden en dorpen in Doubs

In het departement Doubs zijn verschillende mooie steden en dorpen te vinden. Zo is een bezoekje aan de mooie stad Besançon absoluut de moeite waard. Uw bezoek aan Besançon is niet compleet zonder de indrukwekkende citadel van Besançon bezocht te hebben. Ook zijn uitstapjes naar de mooie plaatsjes Lods en Ornans aan te raden wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Doubs!

Steden en dorpen in Haute-Saône

Ook in het departement Haute-Saône zijn veel leuke plaatsen te vinden. Zo is bijvoorbeeld een bezoekje aan de mooie stad Vesoul absoluut de moeite waard. In het centrum van deze leuke plaats zijn talloze leuke winkeltjes en terrasjes te vinden!

Steden en dorpen in Jura

Hoewel het departement Jura met name bekend staat om zijn prachtige natuur en daarom een geliefde vakantiebestemming is voor natuurliefhebbers en wandelaars, zijn er ook in dit departement veel leuke plaatsen te vinden. Zo behoren de plaatsjes Baume-les-Messieurs en Château-Chalon tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Deze plaatsjes zijn dan ook absoluut een bezoekje waard!

Steden en dorpen in Territoire de Belfort

De belangrijkste plaats in het departement Territoire de Belfort is de plaats Belfort zelf. Belfort staat bekend om zijn rijke geschiedenis en zijn mooie historische stadskern. Uw bezoek aan Belfort is niet compleet zonder de indrukwekkende citadel van Belfort gezien te hebben!