Belfort

Belfort is de hoofdstad van het departement Territoire de Belfort, in de regio Franche-Comté.Belfort Deze plaats staat bekend om het prachtige historische centrum en om haar rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Belfort

Deze bijzondere plaats ligt op een zeer strategische locatie, tussen de Vogezen en de Jura, vlakbij de Rijn en de Rhône. Het is dan ook niet voor niets dat deze locatie al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo hadden onder meer de Romeinen zich hier gevestigd toen zij dit gebied veroverden. Hoewel de plaats voorheen deel uitmaakte van Oostenrijk, werd de stad als gevolg van het Verdrag van Westfalen uit 1648 bij Frankrijk gevoegd. Al snel nadat de plaats in Franse handen kwam, werden de vestingwerken van de stad uitgebreid onder toeziend oog van de bekende Franse fortenbouwer Vauban. Waar de Elzas geannexeerd werd door Pruisen als gevolg van de Frans-Duitse oorlog, bleef het gebied rondom deze stad in Franse handen. Mede dankzij de indrukwekkende verdedigingswerken heeft deze bijzondere plaats zijn historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Belfort vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag uw vakantie doorbrengt in de regio Franche-Comté, is een bezoekje aan deze mooie plaats meer dan de moeite waard. Deze indrukwekkende stad staat bekend om zijn mooie historische centrum, waar altijd wel wat te zien of te beleven is. Zo kunt u gerust een middag doorbrengen terwijl u door de vele mooie historische straatjes wandelt. Een bezoek aan deze mooie plaats is niet compleet zonder dat u de citadel bezocht heeft. Vanuit deze indrukwekkende citadel kunt u genieten van een mooi uitzicht over de stad. Ook leuk is een bezoekje aan het museum van Belfort, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van deze plaats!
Belfort

Belfort bezoeken?

Wilt u deze mooie stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Territoire de Belfort ook interessant: