Besançon

Besançon is een bijzondere stad in het departement Doubs.Besançon De stad ligt op een schiereiland dat gevormd is door de rivier Doubs. Besançon staat bekend om haar indrukwekkende citadel, die hoog boven de stad uittorent.

Geschiedenis van Besançon

Deze bijzondere stad heeft een rijke geschiedenis. Al voordat de Romeinen deze streek veroverden was hier een belangrijke plaats gebouwd door de Kelten. Deze plaats stond bekend onder de naam Vesontio. Al vroeg in de geschiedenis was deze plaats erg belangrijk vanwege de strategische ligging. In de zeventiende eeuw besloot men om een citadel te bouwen bij deze plaats, zodat men deze belangrijke stad en het omliggende gebied nog beter kon verdedigen. Onder leiding van niemand anders dan de bekende Franse fortenbouwer Vauban werd Besançon voorzien van haar eigen citadel. Naast de citadel werden er ook verschillende forten gebouwd op zes heuvels rondom de stad. Mede dankzij de aanwezigheid van deze forten en de indrukwekkende citadel staat Besançon tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen in dit gebied.

Besançon vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Doubs of elders in de regio Franche-Comté is een bezoekje aan deze indrukwekkende stad absoluut de moeite waard. In het oude centrum kunt u uren rondwandelen zonder uitgekeken te raken. Ook zijn er genoeg leuke winkeltjes en restaurants. Uw bezoek aan deze mooie plaats is niet compleet zonder een bezoekje aan de citadel. Wanneer u door deze citadel loopt krijgt u een goede indruk van hoe belangrijk deze stad door de eeuwen heen is geweest. Vanuit de citadel kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Deze stad is erg leuk om te bezoeken, of u nou alleen met uw partner of met het hele gezin op vakantie gaat!

Besançon bezoeken?

Wilt u deze mooie stad met de indrukwekkende citadel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Doubs ook interessant: