Territoire de Belfort

Het departement Territoire de Belfort is een van de vier departementen van de regio Franche-Comté.Territoire de Belfort De andere drie departementen zijn Doubs, Haute-Saône en Jura. Het departement grenst aan de departementen Doubs, Haute-Saône, Vosges en Haut-Rhin. Belfort is, zoals de naam van het departement al doet vermoeden, de belangrijkste plaats in deze streek.

Geschiedenis van het departement Territoire de Belfort

Het departement kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de prehistorie. Zo zijn er verschillende sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied destijds al bewoond moet zijn geweest. Het departement zelf is ontstaan in het jaar 1871, als gevolg van het Verdrag van Frankfurt. Met dit verdrag kwam een einde aan de Frans-Duitse oorlog. Waar Duitsland een groot gedeelte van Elzas en Lotharingen annexeerde, werd het uiterste zuidwesten van de Elzas, het gebied rondom Belfort, aan Frankrijk toegekend. Dit had onder meer te maken met het feit dat de bevolking rond Belfort Franstalig was, in tegenstelling tot de door Duitsland geannexeerde gebieden. Ook had de stad Belfort op heroïsche wijze tegenstand geboden tijdens het beleg door de Duitse troepen. Het zou dan ook nagenoeg ondenkbaar zijn geweest dat deze stad na de oorlog onder Duits gezag zou worden gebracht.

Territoire de Belfort vandaag de dag

Vandaag de dag is het Territoire de Belfort een vakantiebestemming waar veel te zien en te beleven is. Naast een wandeling door het mooie centrum van de stad Belfort behoren ook uitstapjes naar het Château de Belfort, Planche des Belles Filles en Ballon d’Alsace tot de mogelijkheden. In deze streek kunt u gerust enkele wekend doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Het departement Territoire de Belfort is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!
Territoire de Belfort

Territoire de Belfort bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Territoire de Belfort ook interessant: