Haute-Normandie

Haute-Normandie ligt in het noordwesten van Frankrijk.Haute-Normandie Samen met Basse-Normandie maakt dit gebied deel uit van de streek die bekend staat als Normandië. Haute-Normandie bestaat uit de twee departementen Eure en Seine-Maritime. Beide departementen staan bekend om de vele mooie bezienswaardigheden en leuke steden en dorpen.

Geschiedenis van Haute-Normandie

Evenals de regio Basse-Normandie kreeg ook deze streek al vroeg in de geschiedenis te maken met invallen van de Noormannen. De Noormannen hadden het onder meer voorzien op de abdijen in deze streek. De invallen kwamen tot een einde dankzij het verdrag van Saint-Clair-sur-Epte, in het jaar 911. Door de eeuwen heen vergaarde deze streek veel rijkdom dankzij de overzeese handel vanuit havenplaatsen als Le Havre, Rouen en Honfleur. De regio werd officieel gecreëerd in het jaar 1956, door het samenvoegen van de departementen Seine-Maritime en Eure. Vijftig jaar later werden Haute-Normandie en Basse-Normandie samengevoegd tot de streek Normandië.

Haute-Normandie vandaag de dag

Vandaag de dag maakt deze streek samen met Basse-Normandie deel uit van de regio Normandië. In deze mooie regio is enorm veel te zien en te beleven. Zo zijn er talloze mooie kastelen te ontdekken, waaronder kasteel Gaillard en het kasteel van Gisors. Ook uitstapjes naar mooie abdijen als de abdij van Jumièges, de abdij van Fécamp en de abdij van Mortemer zijn de moeite waard. Uw vakantie in deze streek is niet compleet zonder de prachtige kliffen bij Etretat gezien te hebben. Deze indrukwekkende krijtrotsen behoren tot de meest bekende bezienswaardigheden in heel Normandië en zijn op sommige plekken maar liefst 100 meter hoog. Voor een bezoek aan de mooie plaats Rouen kunt u gerust een dag de tijd nemen. In het historische centrum van deze mooie stad is altijd wel wat te zien of te beleven!
Haute-Normandie

Haute-Normandie bezoeken?

Wilt u zelf op vakantie naar deze prachtige regio en de vele leuke bezienswaardigheden, steden en dorpen ontdekken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Normandie ook interessant: