Bezienswaardigheden in Haute-Normandie

Evenals de regio Basse-Normandie is ook de regio Haute-Normandie een zeer geliefde vakantiebestemming. Er is niet alleen veel te zien en te beleven, maar ook staat deze regio bekend om zijn bijzonder mooie landschappen.Bezienswaardigheden in Haute-Normandie Bezienswaardigheden in Haute-Normandie zijn er in overvloed. Deze mooie regio bestaat uit de departementen Eure en Seine-Maritime. Op deze pagina zijn de mooiste bezienswaardigheden in Haute-Normandie per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste bezienswaardigheden in Haute-Normandie vinden!

Bezienswaardigheden in Eure

Het departement Eure is een zeer geliefde vakantiebestemming. Dit is niet vreemd, want er is veel te zien en te doen. Zo zijn er in dit departement verschillende indrukwekkende kastelen te vinden. Kastelen als Château de Gisors en Château Gaillard zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Een bezoekje aan deze kastelen is leuk voor het hele gezin. Bent u een liefhebber van mooie abdijen? Dan moet u de mooie abdij van Bec echt eens gezien hebben. In het departement Eure is zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust enkele weken vakantie door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Bezienswaardigheden in Seine-Maritime

Ook het departement Seine-Maritime is een fijne vakantiebestemming. Uw vakantie in deze mooie streek is eigenlijk niet compleet zonder de indrukwekkende kliffen van Étretat gezien te hebben. Deze indrukwekkende krijtrotsen zijn wereldberoemd. Een bezoekje aan deze mooie kliffen is een onvergetelijke ervaring. Ook interessant is een bezoekje aan de abdij van Jumièges. Hoewel deze indrukwekkende abdij is vervallen tot een ruïne, staan de overblijfselen van deze abdij bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in dit gedeelte van Frankrijk. Het departement Seine-Maritime is een geweldige vakantiebestemming, waar u gerust enkele weken vakantie door kunt brengen!