Abdij van Bec

De abdij van Bec is een mooie abdij bij het dorpje Le Bec-Hellouin in het departement Eure.Abdij van Bec Deze abdij, die bijna duizend jaar oud is, behoorde ooit tot de belangrijkste abdijen in Normandië.

Geschiedenis van de abdij van Bec

Herluin van Brionne stichtte de abdij van Bec werd in het jaar 1034. Herluin van Brionne was een Normandische ridder die had besloten om zijn leven in dienst te stellen van het christelijke geloof. Tot aan het uitbreken van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland maakte de abdij van Bec een voorspoedige periode door. Ondanks dat de abdij en het bijhorende klooster voorzien waren van verschillende verdedigingswerken, werd de abdij in het jaar 1418 door de Engelsen geplunderd. Ook tijdens de Godsdienstoorlogen werd de abdij geplunderd, dit maal door de Hugenoten. Zij doodden verschillende monniken en verjaagden de overlevenden. In het jaar 1626 begon men met grootschalige herstelwerkzaamheden aan de abdij, die inmiddels vervallen was. Mede dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden staat de abdij van Bec tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Eure.

De abdij van Bec vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan de mooie abdij van Bec meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Eure. Voor een uitgebreid bezoek aan deze abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u besluit om deze abdij te bezoeken, kunt u deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over de turbulente geschiedenis van deze indrukwekkende abdij. Ook een wandeling door het mooie park dat bij deze abdij hoort is de moeite waard. Dit park is nagenoeg volledig ommuurd: een herinnering aan de rumoerige geschiedenis van de abdij.

De abdij van Bec bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende abdij in het departement Eure zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure ook interessant: