Abdij van Jumièges

De abdij van Jumièges ligt bij het gelijknamige plaatsje in het departement Seine-Maritime, in de regio Haute-Normandie. Hoewel deze ooit zo grote Benedictijnse abdij is vervallen tot een ruïne, is een bezoekje aan dit bijzondere bouwwerk meer dan de moeite waard!

Geschiedenis van de abdij van Jumièges

De abdij van Jumièges kent een rijke geschiedenis. De abdij werd gebouwd in het jaar 654 na Christus, in opdracht van Saint-Philibert de Tournus, een Frankische edelman. Nadat de bouw was afgerond groeide de abdij al snel uit tot een van de belangrijkste bouwwerken in dit gedeelte van Frankrijk. In het jaar 841 na Christus werd de abdij van Jumièges geplunderd door de Noormannen. In het jaar 1040 begon men met de wederopbouwd van de abdij. Als gevolg van de Godsdienstoorlogen werd de abdij in het jaar 1562 wederom verwoest. Door de Franse Revolutie kwam er een einde aan deze ooit zo grote abdij. Jarenlang diende het gebouw als steengroeve, maar desondanks zijn er door de eeuwen heen grote delen van de oude kerk bewaard gebleven.

De abdij van Jumièges vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze indrukwekkende abdij absoluut aan te raden wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Seine-Maritime, of elders in de regio Haute-Normandie. Wanneer u deze abdij bezoekt zal het u niet verbazen dat men deze abdij ook wel de mooiste ruïne van Frankrijk noemt. Voor een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende locatie kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Er worden rondleidingen georganiseerd, zodat u onder begeleiding van een deskundige gids alles te weten kunt komen over de geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Uiteraard kunt u deze mooie abdij ook op eigen gelegenheid verkennen. Deze indrukwekkende ruïne moet u echt eens gezien hebben!

De abdij van Jumièges bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende abdij in het departement Seine-Maritime zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Seine-Maritime ook interessant: