Château de Gisors

Château de Gisors is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Gisors in het departement Eure. Dit kasteel werd gezien als een van de belangrijkste kastelen van de graven van Normandië.

Geschiedenis van Château de Gisors

In de elfde eeuw na Christus gaf de Engelse koning William II de opdracht om een kasteel te bouwen op de heuvel bij het plaatsje Gisors. Het kasteel moest de Engelse gebieden van Normandië verdedigen tegen de legers van de koning van Frankrijk. Het eerste bouwwerk op deze locatie dateert van omstreeks 1095 na Christus. Er was een versterkte donjon gebouwd, omringd door een hoge vestingmuur. Deze vestingmuur was op zijn beurt weer voorzien van enkele verdedigingstorens. Aan het begin van de dertiende eeuw bouwde men een tweede donjon. Deze donjon gebruikte men als gevangenis. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werden de verdedigingswerken van het kasteel verder uitgebreid. Ondanks de versterkingen werd het kasteel meerdere malen door de strijdende partijen veroverd. Aan het begin van de zeventiende eeuw werd het kasteel deels ontmanteld, omdat het zijn strategische waarde had verloren.

Château de Gisors vandaag de dag

Sinds het jaar 1862 is het kasteel geclassificeerd als historisch monument. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Eure is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Wanneer u het kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel. Voor een bezoekje aan dit kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Een bezoekje aan dit kasteel is leuk voor het hele gezin!
Château de Gisors

Château de Gisors bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het departement Eure zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure ook interessant: